Nivell avançat

Arriba la renovació del model compacte més venut a Europa. El Ford Fiesta de nova generació potencia el seu atractiu, ofereix més tecnologia i millora la seva oferta de gamma. Està disponible amb carrosseries de tres i cinc portes i disposa de motors des de 70 fins a 125 cavalls

Ramon Ortiz

Fiesta Titanium
Fiesta Titanium

L’automòbil del segment compacte més venut als mercats europeus, el Ford Fiesta, comença una nova etapa. Al seu currículum figura un passat amb quatre dècades d’èxits i un futur brillant. Ford continua escrivint la història d’aquest icònic model amb el llançament de la novena generació que arriba amb la gamma més àmplia, completa i versàtil de la seva trajectòria.

El nou Fiesta multiplica la seva oferta i contempla quatre versions estèticament diferenciades que permeten ajustar-se a les preferències i necessitats de cada client. Ford ha dissenyat un Fiesta d’estil elegant –Titanium-, un altre més esportiu ST-Line i un luxós Vignale. També es pot gaudir d’un Fiesta d’aspecte crossover denominat Active, el primer d’una nova gamma de vehicles amb imatge aventurera que el constructor de l’oval llençarà al mercat durant els pròxims anys.

Associades als motors més potents, les versions ST-Line ofereixes un disseny inspirat en els models Ford Performance

Fiesta ST Line
Fiesta ST Line

Basat en la plataforma actual amb les pertinents evolucions i millores en qüestions dinàmiques i de confort de marxa, el nou Fiesta té una llargada total de 4,04 metres, 1,74 metres d’ample i 1,48 metres d’alçada. Per la seva banda, la distància entre eixos creix lleugerament fins als 2,49 metres i el maleter disposa d’un volum útil de càrrega de 303 litres.

El Fiesta evoluciona de forma significativa en equipament tecnològic i d’ajuda al conductor. El seus creadors afirmen que és el més avançat del món de la seva categoria, gràcies al seu conjunt d’ajudes a la conducció i equips de seguretat. Es disposa de la tecnologia Active Park Assist, que acciona de forma automàtica els frens per prevenir impactes a baixa velocitat, al completar una maniobra d’estacionament sense mans.

Aquest vehicle es converteix en el primer Ford amb sistema de Detecció de Vianants que pot ajudar a prevenir col·lisions nocturnes i el primer també en incorporar un sistema de so B&O Play, que s’uneix a la completa connectivitat del sistema SYNC 3, que disposa de pantalles tàctils d’alta resolució de fins a 8 polzades.

PERSONALITZACIÓ

FORD_FIESTA2016_VIGNALE_34_ROOF_11
Fiesta Vignale

La nova generació del Fiesta ofereix uns nivells superiors en qüestions de qualitat, acabats i materials. També ha estat renovada la seva línia exterior i a l’habitacle s’ha treballat per tal de millorar la seva ergonomia. Un capítol on s’ha avançat molt és la disponibilitat d’opcions de personalització.

Pel que fa a l’oferta mecànica de benzina, hi ha disponible un motor 1.1 de 70 i 85 cavalls de benzina i un EcoBoost 1.0 de 100, 125 i 140 cavalls. En dièsel s’ofereix un únic bloc TDCi de 1,5 litres, amb potències respectives de 85 i 120 cavalls. El model ST200, amb motor benzina de 200 cavalls de potència (0-100 km/h en 6,7 segons), arribarà a principis del proper any.

El renovat interior reflecteix un salt de qualitat, amb una distribució més ergonòmica i equipaments com un sostre de vidre panoràmic

Per tal d’oferir una experiència de conducció més divertida, el dinamisme del Fiesta ha estat millorat. En aquest sentit, Ford ofereix una suspensió redissenyada, un sistema de Control de Par Vectorial optimitzat amb el qual s’ha millorat l’eficàcia en revolts un i s’han reduït les distàncies de frenada. També millora el confort de marxa, amb una significativa reducció dels sorolls.