Líders en solucions híbrides

El grup Fiat Chrysler té una extensa experiència en solucions ecològiques que l’han convertit en un referent a l’hora d’oferir vehicles híbrids. El gas i la benzina es combinen a una completa gamma de models de Fiat i Fiat Professional

Ramon Ortiz

Fiat_Panda_GNV_6_Fiat és una marca líder en vehicles ecològics. El grup italià aposta per les tecnologies de GLP (Gasos Liquats de Petroli) en turismes i de GNV (Gas Natural Vehicular) en la gamma de Fiat Professional. Es tracta d’una tecnologia híbrida que consisteix en combinar la benzina amb el gas per obtenir els millors resultats en matèria d’eficiència. Una solució més pràctica que la proporcionada pels vehicles elèctrics, que tenen importants limitacions en matèria d’autonomia de marxa.

El GLP o AutoGas és un combustible alternatiu que s’obté a l’extracció del gas natural i el petroli, durant la seva destil·lació. Ja és utilitzat per mes de 13 milions de vehicles al mon i té un preu molt inferior a altres combustibles. Entre els seus avantatges, cal dir que redueix les despeses de manteniment, provoca menys desgast i redueix les possibilitats d’averies als vehicles. Pràcticament no emet partícules, redueix les emissions de NOx en un 70% respecte al dièsel i redueix el soroll en un 50%.

L’autonomia és un punt fort dels Fiat híbrids: al disposar de dos dipòsits, es duplica sense generar cap variació a les característiques estètiques i de confort del vehicle. El grup Fiat Chrysler (FCA) s’ha consolidat com a líder a Europa en vehicles que poden fer servir dos tipus de combustibles (benzina i metà) durant més de vint anys, període al qual s’han fet més de 720.000 matriculacions. La gamma d’híbrids del grup està formada per una completa sèrie de models com són el Panda, Punto, Tipo 5 portes, sedan i Station Wagon, Doblò, 500, 500L i 500L Wagon.

Més de vint anys d’experiència situen a Fiat com un referent en la comercialització de vehicles híbrids que fan servir energies alternatives

Fiat_Ducato_GNV_3_Tots ells disposen de 4 anys de garantia i poden ser adquirits amb unes condicions de finançament molt avantatjoses. A la divisió de Fiat Professional es disposa d’una completa gamma de models com el Qubo, Fiorino, Doblò Cargo, Ducato, Ducato Panorama i Panda Van. Per tal d’obtenir millores en la qualitat de l’aire i el transport, el compromís de combinar les tecnologies tradicionals i alternatives és continu i el grup FCA sempre té en compte les peculiaritats de cada mercat.

Donades les característiques del mercat, el metà té un gran potencial per convertir-se en una autèntica font d’energia renovable mitjançant l’explotació del biometà, un gas molt prometedor que s’obté mitjançant la purificació dels residus domèstics i agropecuaris, i pot ser utilitzat com a biocombustible.

Fiat_Doblo_Cargo_1_