Atractiu a l’alça

Després de cinc anys de rotund èxit, el crossover 500L de Fiat estrena una nova generació més tecnológica

Ramon Ortiz

Fiat 500LFiat estrena generació per al 500L, amb la incorporació de noves tecnologies i superiors possibilitats de connectivitat. El 40% dels seus components són nous, sense renunciar a l’emblemàtic estil que el caracteritza, reforçat ara amb una fisonomia més expressiva.Disponible en deu colors i tres combinacions de sostre, el 500L integra les qualitats de vehicle urbà amb l’estil crossover exhibit per la versió Cross, equipada amb un dispositiu que permet triar entre tres respostes diferents (Normal, Traction+ i Gravity Control), en funció de l’estil de conducció i les condicions de la carretera.

A l’interior destaca el nou disseny del quadre de comandament, amb una imatge més tecnològica. La connectivitat arriba a nivells excel·lents i és possible mantenir-se sempre connectat, compartir experiències de viatge, escoltar la música preferida o rebre informació sobre el trànsit i condicions climàtiques, en temps real. Un opcional sostre panoràmic permet als ocupants gaudir de gran lluminositat.

El sistema Uconnected inclou Bluetooth amb mans lliures, streaming d’àudio, lector de SMS i reconeixement de veu, connector auxiliar, USB i comandaments al volant

La variant Cross ofereix una suspensió que ha estat elevada a 25 mm i estèticament exhibeix imatge de crossover que inclou llantes bicolor de 17 polzades, disseny específic de para-xocs i proteccions de carrosseria. De la resta de gamma, el model Urban és per als que freqüenten les grans urbs i la versió Wagon pot donar cabuda a set ocupants.

En matèria de seguretat, el 500L equipa tecnologies com l’Autonomous City Brake i un sistema de frenada automàtica en conducció urbana, que actua a menys de 30 km/h. Novetat són també els avançats sistemes d’integració dels smartphones i l’equipament es pot completar amb opcions per potenciar l’estil, la connectivitat, el confort i la seguretat. La oferta mecànica motors dièsel està formada per un 1.3 16V Multijet de 95 cavalls i 1.6 16V Multijet de 120 cavalls. En benzina es disposa d’un 1.4 16V de 95 cavalls i un 0.9 TwinAir, de 105 cavalls. La versió GLP és un 1.4 TJet de 120 cavalls i la de gas natural, un 0.9 TwinAir de 80 cavalls.