Millores integrals

El carismàtic Duster de Dacia presenta una atractiva renovació estètica i ofereix una opcional tracció 4×4 millorada

Ramon Ortiz

La renovació d’aquest carismàtic SUV del segment C, la icona de la marca Dacia, introdueix canvis de disseny, destacant la presència d’un frontal més potent i nous grups òptics que integren les llums diürnes LED . El capó és més horitzontal, el protector davanter és més gran i, a la part posterior, els grups òptics són nous i el protector inferior inferior és més ampli. Les novetats es completen amb rails de sostre d’alumini i rodes de 17 polzades.

Les modificacions estètiques es combinen amb els atractius habituals d’aquest vehicle llançat al mercat l’any 2006, com són capacitat off-road, eficiència, habitabilitat i un preu molt competitiu. A l’interior es troba un tauler de control redissenyat, acompanyat de materials més acolorits i disponibilitat de nous equipaments.

A més de fixacions Isofix per la seguretat dels infants, tota la gamma equipa airbags frontals, laterals i de tórax

Dacia afegeix noves possibilitats a l’equipament, amb elements com un sistema multimèdia, radar d’estacionament posterior o un regulador i limitador de velocitat. Entre les opcions, el nou Duster ofereix sistema d’alerta d’angles morts, il·luminació automàtica o un sistema multi-càmera.

El Duster té una tracció 4×4 opcional millorada en el seu rendiment i hi ha noves ajudes disponibles per a la conducció. Els motors de benzina són un SCe de 115 cavalls i un TCe de 125 cavalls. En dièsel es confia en un 1.5 dCi, amb dos nivells de potència, 90 i 110 cavalls. L’oferta es completa amb una versió que pot funcionar amb gas liquat de petroli GLP, que funciona amb el motor 1.6 SCe de 115 cavalls i que permet gaudir d’un consum de 5 litres als 100 km.