Static photo, Colour: Augmented White

Audi mostra la seva interpretació de la mobilitat futura amb un cotxe totalment automàtic, de carrosseria esportiva i ecològica i equipat amb quatre motors elèctrics

Ramon Ortiz

Interior

Audi anticipa el futur dels seus automòbils amb l’Aicon, un espectacular prototip que permet visualitzar les properes directrius del sector de l’automoció en matèria de conducció autònoma. El futurista disseny de la seva carrosseria demostra que es tracta d’un vehicle avançat al futur. Els seus creadors afirmen que la seva imatge exerceix com a proposta visual per als cotxes de pròxima generació de vocació ecològica.

Aquest automòbil d’exhibició és un exemple del compromís d’Audi per la mobilitat elèctrica. Es tracta d’un laboratori experimental que posa a prova un avançat conjunt de transmissió compost per quatre motors, un per cada una de les seves rodes i que permeten gaudir d’un avançat sistema de tracció integral intel·ligent. Aquest conjunt entrega una potència total de 354 cavalls, es disposa d’una autonomia de 800 km i té una gran capacitat de gir gràcies a les seves quatre rodes directrius.

La càrrega de les bateries es fa per sistema d’inducció i té una autonomia de 800 km

L’Aicon no necessita comandaments de conducció, un fet que allibera un considerable espai a l’interior i genera un superior confort als seus ocupants. Destaca també per la seva facilitat d’accés a l’interior, gràcies a quatre amples portes i l’absència de pilar central.

Aquest prototip de la alemanya incorpora diversos avenços tecnològics de futur. Per exemple, quan es deixa el cotxe en un lloc fosc, es posa en marxa automàticament un petit dron, dotat amb una llanterna, que segueix a l’usuari en el seu desplaçament a peu per il·luminar el camí que té per davant.