SUV amb sabor italià

La versió més radical i esportiva de l’Stelvio es el primer “Quadrifoglio” que també es SUV. Està equipat amb un extraordinari motor biturbo de 510 cavalls

Ramon Ortiz

L’Stelvio Quadrifoglio és un nou punt de referència en el segment dels SUV compactes premium. Amb un impressionant disseny, prestacions i tecnologia, està equipat amb l’exclusiu motor benzina 2.9 V6 Bi-Turbo d’alumini, desenvolupat aportant les tecnologies i el coneixement d’enginyeria de Ferrari, i que desenvolupa 510 cavalls. Es combina amb un canvi automàtic de vuit velocitats amb lleves integrades, específicament calibrat, que permet canvis de marxa en 150 mil·lèsimes de segon.

Les seves prestacions són excepcionals: accelera de 0 a 100 km/h en 3,8 segons i la velocitat màxima és de 283 km/h. Però el SUV esportiu d’Alfa Romeo també és molt eficient en termes d’emissions i consum de combustible, gràcies al seu sistema de desactivació de cilindres controlat electrònicament i a la funció “Sailing” disponible al mode de conducció Advanced Efficiency.

Reflexa la màxima expressió del disseny italià, interpretat amb l’encant únic dels Alfa Romeo

Aquest Stelvio equipa un innovador sistema de tracció total Q4 i l’exclusiva unitat de control AlfaTM Chassis Domain Control. És l’únic SUV de la seva classe que ofereix el diferencial AlfaTM Active Torque Vectoring de sèrie. En l’equipament de sèrie s’inclou l’innovador AlfaTM Active Suspension, que controla les suspensions i els amortidors de forma contínua i activa.

Altres virtuts són la millor relació pes/potència de la seva categoria (3,6 kg/CV) i la millor potència específica (176 CV/litre). Aquests resultats s’han aconseguit gràcies a la perfecta distribució del pes entre els dos eixos i l’ús de materials ultralleugers, com fibra de carboni per a l’eix de transmissió i l’alumini per al motor, suspensions, frens, portes, etc. També equipa un innovador sistema de frenada integrat electromecànic (IBS), exclusiu d’Alfa Romeo.