«El Nàstic i Tarragona mereixen ser a la millor lliga del món»

Entrevista a Josep Maria Andreu President del Gimnàstic de Tarragona

Redacció. Fotos Pierre Grubius

DSC_9571La temporada passada es va patir moltíssim, suposo que aquest curs l’objectiu és no repetir l’actuació de la campanya passada, no? La temporada passada vam patir un excés de confiança; veníem de fer una temporada extraordinària la 2015-2016 i pensàvem que tot seria fàcil, i a la vida no et pots confiar mai. Hem d’aprendre dels errors que vam cometre per seguir prosperant.

Com va viure aquells minuts de l’últim partit, quan l’àrbitre va assenyalar un penal contra el Nàstic? Amb molt de sofriment perquè pràcticament ens veiem a 2a B, però tots confiàvem que Reina i les 12.000 persones que hi érem al camp, aturéssim aquell penal i així va ser. En general, va haver-hi molts moments durs, però recordo especialment la primera part del Nàstic-Girona on ho teníem gairebé tot perdut.

La història (el partit i la temporada) va tenir un final feliç. Sí, al final a casa nostra i amb la nostra gent vam poder celebrar-ho. Normalment una permanència no és motiu de celebració, però després del malament que ho vam passar era necessari perquè ens jugàvem molt.

Tres entrenadors el curs passat i, excepte Nano Rivas, que va dirigir l’equip en els tres últims partits, aconseguint l’objectiu que era la permanència, els altres dos no van redreçar la trajectòria del conjunt grana. Per què es van decidir per Lluís Carreras? Aquest any buscàvem un entrenador jove, com els últims que hem tingut, que fes una proposta de joc atractiva per a la nostra gent i que es volgués sumar al nostre projecte. I així va ser, Carreras no ho va dubtar des del moment que el vam trucar.

A Tarragona, com a qualsevol altra ciutat que tingui un equip a 2a Divisió A, es vol pujar a Primera. Això actualment és factible o s’ha d’esperar un temps a consolidar un projecte, aquesta vegada de la mà de Carreras, i fer l’assalt a Primera en unes temporades? L’objectiu marcat és aconseguir els 50 punts, com abans millor, perquè no es torni a repetir el patiment de la temporada passada. Un cop els tinguem, cal veure el calendari i l’estat de l’equip per seguir lluitant i quedar el més amunt possible. Evidentment, com a President, m’agradaria tornar a viure un ascens a Primera com el que vam viure l’any 2006 i n’estic segur que tard o d’hora ho aconseguirem. El Nàstic i Tarragona es mereixen ser a la millor lliga del món.

«L’objectiu marcat és aconseguir els 50 punts, com abans millor, perquè no es torni a repetir el patiment de la temporada passada»

És rendible pel Nàstic jugar molts anys a 2a A? Evidentment, som un club professional i ho volem seguir sent. Això només t’ho garanteix ser a Primera o Segona, les categories de la lliga de futbol professional. Amb molta il·lusió, responsabilitat i rigor econòmic hem aconseguit tirar el club endavant i reduir el deute amb gairebé 5 milions d’euros. I esperem deixar-lo a zero a final de temporada.

DSC_9557Li plantejo un escenari que ningú voldria contemplar. Si l’any passat el Múrcia no falla un penal al Nou Estadi, el Nàstic hauria baixat a 2a B. El descens podria implicar la desaparició del club? Promosport continuaria al costat de l’entitat grana? No, com abans et comentava, el deute ha disminuït considerablement i fa gairebé dos anys que el tenim controlat. Dintre de les previsions econòmiques, teníem clar que passés el que passés el futur del Nàstic estava assegurat.

Fa uns dies el Girona va anunciar que passava a mans del Manchester City i del germà de Pep Guardiola, Pere, agent de jugadors. Com veu aquesta fórmula? Li agradaria una cosa així per al seu club? L’accionariat del Nàstic està molt ben distribuït perquè el Nàstic és un club tarragoní i dels tarragonins. Nosaltres també hem rebut diferents ofertes de grups d’inversors internacionals que eren molt apetitoses, les hem escoltat, però les hem refusat totes sense pensar-nos-ho.

El pròxim estiu, esperem, es faran els Jocs Mediterranis, de quina manera creu que poden ser beneficiosos per l’esport de la ciutat, pels clubs, més enllà de les instal·lacions que s’han fet? Tots els tarragonins esperem aquesta cita tan important del món de l’esport. Cada cop queda menys i les instal·lacions de l’Anella Olímpica estan gairebé enllestides perquè els Jocs Mediterranis 2018 de Tarragona siguin una gran trobada mundial d’esportistes d’alt nivell.

«Volem tornar a Primera Divisió. Aquest és el somni de tots els nastiquers i després d’anys molt durs crec que ens ho mereixem i tornarem»

En un inici, s’havia de fer un estadi nou pel Nàstic a Campclar, amb alguns camps d’entrenament i tot. Aquella promesa de l’alcalde, que es pot trobar a l’hemeroteca, i que no es va complir, com la valora? Creu que el Nàstic ha perdut una gran oportunitat amb els Jocs? Tarragona millorarà totes les seves infraestructures esportives i això és molt positiu per a la nostra ciutat i per al Gimnàstic de Tarragona, tant per al Club com per a la SAE. Hem de valorar el que tenim i desafortunadament en temps de crisi no s’ha pogut fer front ni a un estadi nou ni a algunes millores que tots voldríem.

Vostè fa anys que és president i n’ha vist de tots colors. Quin és el seu somni com a president del Nàstic i que encara no s’ha complert? El meu somni ja es va complir l’any 2006, però en aquesta vida s’ha de ser ambiciós i volem tornar a Primera Divisió. Aquest és el somni de tots els nastiquers i després d’anys molt durs crec que ens ho mereixem i tornarem.

DSC_9535