A Agustín García li apassionen el golf i la gerència. Al nou Director General de Negoci de Mediterránea Beach & Golf Community li agrada comprovar les coses i no que li expliquin. És per això que cada matí fa un repàs de l’estat dels greens de la instal·lació per veure que tot està com ha d’estar. Nascut a Santander, exjugador de futbol del Racing -amb qui va aconseguir un ascens a Primera divisió- ha aterrat –per fi- a la Costa Daurada fa dues setmanes per desenvolupar la seva activitat professional.

Per Helder Moya

Casualitats de la vida el seu primer dia al club el van haver de tancar….

El divendres 13 de març va ser el primer dia que vaig visitar les instal·lacions i va ser el dia que vam decidir tancar. Vaig anar cap a Santander per estar amb la meva familia per viure el confinament. Ara porto dues setmanes ja presencialment aquí i no és que jo disposi de temps, és el temps qui disposa de mi (somriu).

Les terres catalanes no li són desconegudes ja que l’any 1998 va convertir-se en el gerent del PGA Golf de Catalunya de Girona on va estar 11 anys. Costa Brava llavors per Costa Daurada ara.

Sempre he pensat que cada perfil s’adapta o encaixa segons el projecte, el moment i les circumstàncies. Entenc que la propietat (Criteria Caixa) ha pensat en mi per donar un nou pas endavant en tot el que estem pensant i planejant. Estem desenvolupant un projecte estratègic que es troba en procés de revisió, molt ambiciós, de molta qualitat per la zona i amb la intenció de portar un turisme de major qualitat i de major poder adquisitiu.

Un dels pilars són les 2.300 vivendes d’alt estanding que volen construir. Les 150 primeres ja en marxa en l’entorn del Lumine Beach Club. La situació del Covid-19 ha afectat al desenvolupament de les obres?

Nosaltres no som una excepció i el que hem viscut aquestes darreres setmanes ens retrassarà entre 3 i 4 mesos el calendari inicialment previst en el desenvolupament de les obres. Ens hagués agradat a dia d’avui estar immersos plenament en la promoció i venda de les mateixes, ara bé, és una conseqüència fruit de la situació extraordinària que tota la societat hem patit. A dia d’avui la construcció segueix a bon ritme.

Per quan preveu que estiguin llestes aquestes primeres 150 del Lumine Residencial?

Tant de bo poguéssim fer entrega per finals del 2021 o per principis del 2022. Ara bé, amb el que estem vivint actualment com a societat i tenint en consideració el que pot passar, aquests terminis prescriuen en el moment que finalitza la meva resposta (somriu).

A més del PGA de Girona, també ha estat 8 anys de director i gerent del Real Golf de Pedreña, a Cantabria. Es vostè un professional de cicles llargs. També amb aquest nou repte a Mediterránea Beach & Golf Community?

La veritat és que m’encantaria, no he pogut tenir millor sort i m’hi veig molts anys. He arribat en un moment molt conceptual del projecte i on tots i totes aportem. Ara que es parla tant de les fases, nosaltres estem en una fase apassionant i on puc aportar els coneixements i experiència que porto a la meva ‘motxilla’. Sóc un apassionat del golf i de la gerència, el meu hobbieés el meu treball. El que es vol fer aquí té certs paral·lelismes amb els projectes on he participat en la meva carrera, a nivell de golf, de projecte comercial, de construcció d’una zona residencial, m’agrada i em motiva moltíssim.

Quin equip professional s’ha trobat des de la seva arribada a Mediterránea Beach & Golf Community?

De molt alt nivell i els ho he dit un per un. Miri, jo sóc una persona que del ‘sento, penso, parlo’ acostuma a saltar-se el ‘penso’, ja que parlo des del cor. Estic gratament sorprès de la professionalitat, de la implicació, de com estan involucrats en el projecte tots i totes. El que m’he trobat aquí amb aquests professionals, no m’ho havia trobat pas ens els meus darrers 20 anys  en el sector. Culpa d’això també en té el meu predecessor (Calle Carlsson), i tot i no haver tingut l’oportunitat d’haver-lo conegut, en té bona part de culpa.

Ara fa unes setmanes que el golf ha tornar novament als camps i també a Mediterránea Beach & Golf Community. Què tal la ‘nova normalitat’ golfística?

Completament adquirida. El que els primers dos o tres dies va resultar no habitual, ara ja ho és per part de tots els practicants. En el seu dia vam rebre un protocol per part de la Real Federación Española de Golf que hem implementat al màxim i al que hem afegit aspectes que per la nostra casuística també ens venen bé. Per exemple, ara tothom ha de realitzar la seva reserva per jugar on-line, així no hi ha acumulació de gent a la casa club; els cotxes de golf que abans eren d’ús per dos persones, ara són d’ús individual; les banderes dels greens no es poden tocar amb les mans i hem posat un ‘tope’ dins del forat per extreure la bola amb el pal sense haver de tocar la bandera. Ja li dic, una ‘nova normalitat’ adaptada als protocols que pertoquen, pensant en els nostres clients i treballadors.

Per acabar, recentment han anunciat que el Lumine Beach Club obrirà portes el 1 de juliol.

Efectivament. Teniem contemplats tots els escenaris en funció del que decidís la propietat. Tenim llum verda i ja estem treballant per a que amb els protocols que marquin les autoritats, els nostres clients puguin disfrutar d’un espai idílic davant del Mediterrani com és el nostre Beach Club.