<h2>Entrevistem a Silvia Schall, directora de l’H10 Imperial Tarraco</h2>

<span style=”color: #999999;”><strong>Per : Helder Moya Jardim</strong></span>

Silvia Schall va arribar a Espanya l’any 1988 per treballar en un complex hoteler ubicat a Lanzarote. Quatre anys després, coincidint amb els Jocs de Barcelona’92 aterrava per primera vegada a la Costa Daurada. La directora alemanya de l’Hotel H10 Imperial Tarraco coneix molt bé el nostre territori i es que els darrers cincs anys ha estat la màxima responsable del H10 Cambrils Playa.

Una setmana després que el restaurant i la terrassa de l’hotel situat al nº2 de la Rambla Vella de Tarragona es poséssin en marxa, la cadena hotelera ha anunciat que el divendres 17 juliol l’Hotel H10 Imperial Tarraco alçarà el teló.

Tenien previst obrir al setembre les 144 habitacions i de cop i volta han fet públic que ho avancen un mes i mig abans. Enmig de l’estiu més atípic de les nostres vides o bé són uns valents o uns inconscients amb aquesta decisió?

La bona acollida de la ciutat de Tarragona ha estat determinant. En aquesta primera setmana de vida els tarragonins i tarragonines han mostrat molt d’interès per venir i conèixer el nostre projecte. Els hem volgut correspondre així ja que tot està llest i amb les ganes que tenim ens hem posat la manta al cap i endavant.

Just al costat de la recepció hi ha una espectacular escultura de Neptú. La força que desprèn el Déu mitològic del mar és equivalent a la majestuositat que es percep en aquest espectacular hotel de 4 estrelles superior?

Som un grup amb gairebé 60 hotels arreu del món. El cert és que ubicacions com la del H10 Imperial Tarraco ens fan ser uns privilegiats. El que volem és que Tarragona el senti seu. Des de la terrassa de l’hotel tenim una visió gairebé de 360 graus que et permet visualitzar un patrimoni monumental com la Catedral, l’Amfiteatre, o la mateixa platja. Tot suma i l’equip humà de l’hotel teniem ganes de posar-nos en marxa.

El cert però és que la pandèmia, com a tot el sector turístic, també els ha trastocat els plans ja que inicialment havien d’obrir al mes de març.

La idea inicial era aquesta, efectivament. Voliem estar a ple funcionament aquest estiu. Ara bé, amb la situació extraordinària del coronavirus es van haver d’aturar les obres en la seva recta final. I quan es van tornar a reempendre no disposavem de tota la plantilla de treballadors per qüestions de seguretat i això ens ho va relentir.

Un estiu atípic, per no dir impredictible. Què li diu el seu olfacte respecte al que poden ser aquests mesos de juliol i agost?

Hem de ser optimistes. Serà diferent, sens dubte, ja que el turista extranger, sigui anglès, françès o alemany no estarà present en les xifres que coneixiem dels estius anteriors. Si que esperem presència del client nacional i de proximitat, és el que diuen totes les previsions. La vida està plena de reptes constants i aquest és un d’ells.

El client ara mira pràcticament amb lupa tot allò relacionat amb la seguretat. Han posat en marxa el protocol Safety Program by H10 Hotels. En què consisteix?

És un protocol d’higiene i seguretat adaptat per garantir el benestar i la comoditat dels clients. Per exemple, tot allò que entra a l’economat és desinfectat. També hem reduit els aforaments. Per cada departament de l’hotel hi ha un protocol que s’ha de seguir al peu de la lletra. El que estem vivint amb el coronavirus és una qüestió molt seriosa i que afecta al client, al col·laborador i al treballador.

En aquests primers dies d’obertura, el restaurant liderat pel xef David Ovejo ha rebut bones crítiques per part dels comensals amb els que he tingut l’oportunitat de conversar. Quin és el segell de la seva cuina?

Molt mediterrània i marcada pel producte de proximitat. He tastat recentment l’arròs negre i està de primera. La cuina d’estiu, com el peix del Mediterràni, el rap amb alls tendres o el salmorejo també hi són presents. Disposem d’un menú migdia de 25 euros, begudes a banda. El restaurant obre migdia i nit. El primer cap de setmana vam omplir de gom a gom. Estem molt contents.

Un dels actius principals d’aquest hotelàs seran els esdeveniments i celebracions, responsabilitat que recau sobre Cristina Gil, professional solvent i experimentada.

Apostem fermament per les celebracions familiars, com poden ser les bodes, comunions, aniversaris i també les convencions i reunions de negoci. Entre la planta baixa i la primera hi ha tres salons on portar-los a terme. La primera té capacitat per unes 100 persones, la segona, enfocada a les bodes, per 200. L’hotel també disposa d’una zona ajardinada on poder portar a terme casaments civils.

Una de les joies de la corona és la terrassa, que han anomenat Rooftop Bar Caelum. No necessita carta de presentació ja que tothom s’hi enamorarà d’aquesta zona, no creu?

A mi també m’agrada molt (somriu). La terrassa a l’aire lliure és un espai d’atmosfera tranquil·la on relaxar-se i gaudir d’un aperitiu o un còctel amb unes excel·lents vistes al mar i al conjunt monumental. A més, compta amb una espectacular plunge pool (piscina) i solàrium
amb zona d’hamaques. És un bon punt de trobada pels tarragonins i tarragonines.