CRISI? NO, OPORTUNITATS

PIMEC és la patronal de les petites i mitjanes empreses, autònoms i gremis

Per Roser Pros-Roca

Pimec tracta les petites i mitjanes empreses, diríeu que podem estar a les portes d’una nova crisi? De moment no, però les crisis generen oportunitats, només hem de ser capaços d’adaptar-nos ben ràpid. A les petites empreses ens afecta l’economia més propera però també el que passa al món. Hem de mirar l’oportunitat dins la crisi, pendents del nostre entorn, perquè si el creixement baixa s’encén el semàfor i cal començar a actuar.

Les petites empreses són més vulnerables que les empreses grans davant una situació crítica? Si sabem fer la nostra feina de paraigua podem aguantar bé l’estirada. A PIMEC procurem orientar d’una manera molt neta els gremis i grups empresarials que estan sota el nostre aixopluc. Un dels avantatges de les petites empreses és que són més dinàmiques i manejables que una gran empresa i per tant, si l’organització està ben travada, podem tenir prou força per suportar qualsevol crisi.

A aquests efectes, Tarragona és una ubicació privilegiada? Estem en un enclavament molt bo. Tenim el Port, que és una eina important per canalitzar el que s’està produint a les nostres comarques, també turisme que ens visita i que vol sol, platja i va a l’interior a buscar experiències interessants i diferents. Ara convé que les nostres institucions tinguin capacitat de canvi continu. Estem al Mediterrani, un dels millors llocs per viure, que ens ofereix grans productes, una climatologia meravellosa, un nus important de comunicacions, etc. Per tant, si és cert que encarem una crisi, caldrà reinventar-se en tots els aspectes i en aquest sentit, el missatge ha de ser positiu. Passarà el que passarà, però si nosaltres som capaços de veure les oportunitats, el món és molt gran.

La unió és la vostra força? Les pimes som el 99,8% del teixit empresarial. Si acabem fem un capitalisme inclusiu dins una economia col·laborativa, tenim les xifres per ser molt potents. Les empreses petites busquem la cooperació de les unes amb les altres per poder crear xarxa, sense perdre la pròpia identitat. Una estructura petita és molt més eficient a nivell econòmic.

Què s’està fent des de Pimec? Aquesta patronal actua en l’àmbit econòmic i en el social. Entenem que la riquesa de la demarcació és gràcies als milers de persones que s’autoocupen, que tenen empreses petites, que ocupen a altres famílies. Pimec és això. Al final, crisis? Transformem-la en oportunitats.

Advertisement