Text i foto: Rafa Marrasé


Tarragona tindrà, finalment, un festival molt potent i multidisciplinari aquest estiu. Imagina’t és l’aposta dels gestors de la Tàrraco Arena Plaça (TAP) i Zero Produccions per dotar a la ciutat d’una sèrie d’esdeveniments de tot tipus que multiplicaran per molt l’oferta cultural i d’oci d’una ciutat que, tradicionalment, no ha destacat en aquest aspecte. Així, Imagina’t permetrà veure actuacions musicals de grups com Status Quo (20 d’agost) o Los Suaves (9 de juliol), ambdós amb un denominador comú: fan la seva última gira. «Tenim un edifici que ens permet acollir molts espectacles i ara, amb un esforç considerable per part nostra i Zero Produccions, presentem un festival que començarà el 8 de juliol i que finalitzarà el 24 de setembre», explica Roberto Iserte, director de màrqueting de la TAP.

El director d’Imagina’t és Tonet Sánchez, de Zero Produccions, que assegura que el festival té un pressupost d’un milió d’euros i que posarà a la venda 51.000 entrades —l’aforament de la TAP és de gairebé 11.000 seients—. «Es tracta d’un festival amb un espectre d’espectacles molt ampli. Volem que tingui projecció internacional, que vinguin artistes d’arreu del món i que tingui continuïtat en el futur», assegura Sánchez que va destacar que la seva productora ha estat capaç de fer en tres anys a la Sala Zero de Tarragona més de 400 concerts. «Volem que hi hagi músics del territori a cada actuació que tenim programada. Així, amb Paco Candela, que és una nova veu del flamenc i obrirà el festival, actuaran Son del Sur i Bohemia».

Les altres actuacions musicals inclouran Gente de zona, que Tonet Sánchez va destacar com «un top mundial, sent número u a tot el món», que actuaran el 23 de juliol, Abraham Mateo (24 de setembre) i Hombres G (26 d’agost). «La gira dels Hombres G, 30 años y un dia, arribarà precisament 30 anys després que aquest grup toqués per primera i única vegada a Tarragona. Aleshores hi havia 4.000 espectadors però va ploure i el grup només va poder tocar tres cançons. Serà una bona oportunitat per refer-se d’aquell concert frustrat per l’aiguat». Loquillo també actuarà a la TAP (27 d’agost).

Cavalls

Entre els espectacles que hi ha previstos n’hi ha dos que inclouen cavalls. Un, El arte de los caballos andaluces (29 i 30 de juliol i 5 i 6 d’agost), en el que els organitzadors consideren «el millorespectacle eqüestre flamenc del moment». L’altre és Arturo y los caballeros de la mesa redonda (16 de juliol). «Estrenarem l’espectacle a Tarragona abans de fer una gira per tota Europa. Volem recrear la llegenda del rei Artur amb rigor històric, basat en la literatura però amb connotacions lúdiques», explica Vicente Herrera, director d’aquest espectacle que compta amb més de 30 actors, 15 cavalls i 22.000 kg d’escenografia. «Quan vam veure la TAP, vam entendre que es tractava d’un lloc perfecte per fer el nostre espectacle».

Gas Monkey

Una de les apostes més atractives del festival és el Made as America. Es tracta d’una exposició i trobada de coches clàssics americans al més pur estil dels programes Fast N’Loud o Overhaulin. «Jo mateix he estat al taller de Ricard Rawlings i Aaron Kaufman a Texas. De fet, també he estat a casa de Sue —pels que segueixen el programa, a Discovery Channel, és la dona asiàtica que fa la tapisseria dels vehicles—. Volem recrear el SEMA Show que es fa a Las Vegas», explica Àlex de la Rosa, mecànic i responsable de V8 Classic Trucks que, juntament amb Feel Like a VIP, organitzen aquest espectacle que es farà els 2, 3 i 4 de setembre i en què es sortejarà un Ford Mustang del 1964 valorat en 30.000 euros. De la Rosa, a través de la seva empresa, es dedica a comprar vehicles clàssics dels Estats Units i els remodela seguint els patrons originals per clients catalans i assegura que està mantenint converses amb el taller Gas Monkey Garage per intentar que un dels seus membres vingui al festival de la TAP.

Harley i música indie

Del 12 al 14 d’agost es farà el Tan Fan Cafe Racer, un festival de música indie que comptarà amb les actuacions de grups com Izal, Sidecars, Elefantes o Miss Cafeina. En aquest festival dins el festival Imagina’t i hi haurà un apartat per a motocicletes i, de fet, s’habilitarà l’aparcament de la zona blava davant de la TAP perquè tots aquells que vagin amb moto puguin aparcar-la allí, sota vigilància. També s’habilitarà un guarda roba per a cascs.

El 16 de setembre, una setmana abans del final del festival, actuarà també l’humorista Berto Romero.

Les entrades per a cadascun dels espectacles es poden adquirir a la web de la TAP (tap.cat) o, tal i com assegura Isierte, a qualsevol oficina de Correus de tot l’Estat.