Text: Cristina Valls


El pregó: Un dels actes recomanats d’aquesta festa major és entre d’altres el Pregó, que es durà a terme el 24 de juny a partir de les 20 hores a càrrec de l’escriptora i periodista Marta Magrinyà. Una vegada conclòs es realitzarà el lliurament del Tro de Festa.
La Tronada: El mateix dia, tothom arribarà a la plaça del Mercadal a esperar la Tronada del dia del pregó. Tot un element de joia entre la ciutadania reusenca. La pregonera explicarà la seva història i, tot seguit serà l’encarregada de fer crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament juntament amb el grup musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera Tronada!
La Cercavila del Masclet: El dia 24 de juny la plaça del Mercadal acollirà, una vegada finalitzada la Tronada, la Cercavila del Masclet. Magrinyà farà el primer tast de la beguda reusenca de Vermut Miró i Plim i els elements festius faran festa amb els músics de Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats.
Miquel Vilella, en concert: El 18 de juny el concert del cantant Miquel Vilella, qui oferirà l’espectacle ‘Després del món-Farewell, Dear Towerman’ a partir de les 21 hores al Teatre Bartrina.
Visita guiada ‘Bruixes a Reus’: Del 20 al 22 de juny a patir de les 20.30 hores, el carrer de la Font acollirà una visita guiada anomenada ‘Bruixes a Reus: la condemna de Malet”, proposta d’Ans Educació amb un itinerari pels espais més significatius del Reus medieval.
Barraques: No podia faltar les Barraques al Parc de la Festa, les quals es duran a terme els dies 22, 23, 24 i 25 de juny. El 23 de juny a més, es comptarà amb els finalistes del concurs Reussona 2016.
Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan: El 23 de juny es durà a terme la cercavila amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra petita, la Víbria i la Cabra.
Presentació Àliga Petita: Un esdeveniment així no es pot perdre. Dissabte 25 a partir de les 10 hores elements petits rebran la nova Àliga Petita a la plaça del Mercadal.
Diada Castellera de Sant Pere: El 25 de juny a partir de les 18 hores la plaça del Mercadal acollirà la Diada Castellera dels Xiquets de Reus, on participarà especialment la Muixeranga d’Algemesí amb motiu del 35è aniversari de la colla.
Professó Solemne: El 29 de juny, en Sant Pere, a partir de les 19.30 hores els carrers acolliran la Professó Solemne amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, i la Bandera de Reus, entre altres. Quan la imatge de Sant Pere se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera Tronada de la Festa Major.