El Nano Capità, personatge principal del conjunt dels Nanos Vells que formen part dels Entremesos del Seguici Popular de Tarragona, serà la imatge de la Festa de Santa Tecla d’enguany. També anomenat Capità Manaies, és el símbol de l’autoritat, i de fet representa la figura d’un exalcalde de la ciutat, Joan Cabeza (setembre 1857 – gener 1859), que alhora va ser propietari d’una fàbrica i botiga de xocolata al carrer Merceria, davant les Carnisseries velles. Era una persona molt apreciada a la ciutat i la seva botiga es va convertir en el punt de reunió de la part alta. El seu mandat va tenir lloc durant el regnat d’Isabel II.
El seu vestuari és també significatiu com a mandatari, ja que duu sempre un bastó llarg a la mà amb unes cintes de colors i vesteix una casaca vermella, una armilla groguenca brodada, un coll i una corbata blancs; uns pantalons grisos, unes mitges i uns guants blancs, a més de dur un barret galonejat de dues puntes.
Els Nanos Vells daten de 1865 i són obra de l’escultor Bernat Verderol.
nano capità cartell
 
El cartell
El cartell és obra de les joves tarragonines Elena Gavaldà i Jordina Estopà. Té com a motiu principal el Nano Capità, un element de la festa que no protagonitzava el cartell de Santa Tecla des de 1986.
El cartell segueix un estil directe, senzill i minimalista. Per tal d’aconseguir una imatge propera a tots els públics, les seves dissenyadores van voler centrar-se en el vestuari tan característic d’aquest personatge entranyable de la festa tarragonina. “Teníem clar que havíem d’aconseguir crear una icona i ho vam realitzar amb absència de línia de contorn i colors plans” expliquen Gavaldà i Estopà.
Jordina Estopà ha estudiat Belles Arts i Història de l’Art. En matèria de disseny ha realitzat diversa cartelleria i logotips per empreses i entitats.
Elena Gavaldà és periodista i videògrafa professional. A nivell personal és portadora i té un vincle molt estret amb l’entitat dels Nanos Vells, motiu que va impulsar a triar el Nano Capità com a protagonista de la proposta conjunta.
nano capità samarreta
La samarreta, editada pel Ball de Diables de Tarragona, té un preu de 12 euros i es podrà adquirir als següents punts de venda:
 

 • El Negrito i la Negrita, Governador González, 28
 • El Lloro, Governador González, 18
 • Llibreria La Capona, Gasòmetre, 41-43
 • El Corte Inglés, Rambla del President Lluís Companys,7
 • Patronat de Turisme (punts d’informació de la Rambla Nova i al carrer Major)
 • Mercat Central, Plaça Corsini
 • Bar L’Espardenya, Descalços, 1
 • La Botigueta de la Festa, carrer La Nau, 4
 • Didals Merceria, La Nau, 10
 • Atmosfera Sport, Av Catalunya, 31 B
 • Trofeus Badia al carrer Mallorca, 8
 • Estand de festes de Santa Tecla, al vestíbul del Teatre Tarragona, a partir de l’11 de setembre

Com és habitual hi haurà altres productes de marxandatge amb la imatge de les festes. Així, el mocador (5 euros), la motxilla (6 euros), el tattoo (1 euro), la xapa (1 euro) i les novetats del sac (6 euros) i l’adhesiu (1 euro) formaran part dels colors de la festa.