Text: Cristina Valls

Foto: Cedida


Entrevistem a Maria Pia Teixidó (Reus, 1961), una reusenca de tota la vida que es defineix com una enamorada de l’optometria, tret que li ve molt proper, ja que el negoci familiar, Òptiques Teixidó, li va permetre continuar el llegat des del vessant mèdic.
Com va començar en el món de l’òptica?Per una banda, vaig començar per un aspecte vocacional. Sempre m’ha agradat l’àrea sanitària, especialment el diagnòstic i, en el cas de l’optometria, em permet especialitzar-me i treballaren equip.De fet, dos elements indispensables en el meu dia a dia.D’altra banda, també m’hi vaig endinsar per tradició familiar, perquè fa 40 anysel meu pare va veure una oportunitat en el mercat i va crear empreses d’òptica.
Com valora tots aquests anys de treball? En trec una valoració positiva. És un sector que requereix molta voluntat, dedicació d’hores i formació continua,però la satisfacció que mostren els nostres clients,en resoldre les seves dificultats visuals i auditives, ho compensa tot.
Com a establiment de tota la vida a Reus hauran observat un canvi en el tipus de públic. Així és. Fa uns anys, tots teníem les nostres botigues i centres de confiança. La relació amb els clients era molt més estreta i ells eren molt més fidels.Les coses han canviat:el client ja no busca l’entreteniment, tots anem de bòlit i volem enllestir el què hem vingut a fer com més aviat millor.
Tenen clientela fixa?En el nostre cas, dins l’àrea de serveis, sí que comptem amb una clientela molt fidel. El nostre tracte professional i personalitzat és un dels nostres trets distintius. Respectea la part comercial, el sector de l’òptica es troba immers en una guerra de preus poc sana.
Lligant-ho amb la Festa Major, des d’òptica Teixidó fareu quelcom relacionat amb la tradició?Anteriorment adaptàvem tots els nostres aparadors amb temàtica festiva, però actualment hem deixat de fer-ho. Tota l’exposició és molt minimalistai és rellevant que el producte capti les mirades per si sol.
Sent reusencs de tota la vida a Reus, com recorden les festes a la ciutat? Molt entranyables. Les festes majors potencien el centre de Reus tant amb activitatslúdiques com culturals. Genera molt bon ambient i vida al carrer, i això és un dels aspectes que caracteritza més la nostra ciutat.
Creu que des de l’Ajuntament es gestiona de manera satisfactòria la cultura i les festes? Definitivament. Reus està en constant moviment, és una ciutat molt viva i plena de cultura, i el motor que l’impulsa ho és també.
(Aquest contingut també el trobareu al proper número de ‘VIU a fons Reus’ a mitjans de juny).