A QUI NO LI AGRADA ENSENYAR LA CASA ALS AMICS QUAN HAS INVERTIT EN DISSENY?

Per Ernesto Ortiz. Foto Ariadna Pujol

L’interiorisme és una disciplina desconeguda per a molts, tot i els grans beneficis que aporta per al benestar emocional i el bon rendiment dels negocis. Parlem amb la Judit Plana, interiorista des del 2006, que ens obre les portes de l’estudi que dirigeix al centre de Valls.

Què fa un estudi d’interiorisme com el vostre? Ajudem a empreses i persones amb sensibilitat pel disseny a fer realitat els espais interiors que imaginen, aportant criteris estètics, creatius i funcionals. També supervisem les obres i subministrem mobiliari de disseny exclusiu.

Quin impacte pot deixar en una llar el disseny d’interiors? Un bon disseny pot provocar en nosaltres estats d’ànim positius, que influeixen en els resultats que obtenim a la vida. La ciència ja ha demostrat que les formes, la llum, textures, colors i materials incideixen sobre la ment i les emocions de les persones que viuen en una casa. Quan ets feliç, et sents creatiu i relaxat, les relacions dins de casa milloren. Hi ha més harmonia. I si tens convidats, hi afegeixes els beneficis de socialitzar en un entorn que t’aporta seguretat, confiança i, perquè no, estatus. A qui no li agrada ensenyar la casa als amics quan has invertit en disseny?

“SI EL PROPIETARI FES UNA INVERSIÓ EN DISSENY, EQUIPARARIA LA QUALITAT DEL SERVEI I DEL PRODUCTE A L’ESPAI”

I en un negoci, també importa? És indispensable. En cada negoci s’han d’analitzar bé les necessitats, les fortaleses i els valors de l’empresa, a més d’optimitzar amb molta cura els recursos. Et posaré un exemple: l’altre dia vaig dinar en un restaurant japonès de Reus on el disseny de l’espai, els materials i la il·luminació no concorden amb la qualitat de la cuina, que és exquisida. Si el propietari fes una inversió en disseny, equipararia la qualitat del servei i del producte a l’espai. I els clients viuríem una experiència que guanya en valor percebut, que va més enllà de l’àpat que mengem. De fet, si no me l’haguéssin recomanat, no hi hauria entrat mai. Aquest és el poder de l’interiorisme per als negocis.