fbpx

VIU Química.

Lectura de la revista online

  • Data 19 abril, 2015     Tags Especials

viu-quimica

Hi ha hagut molta gent, i encara n’hi ha, que ha criticat la indús- tria química de Tarragona. Impacte visual, males olors, temors de contaminació, i altres motius han fet que un sector de la societat tarragonina no la vegi amb bons ulls. El fet, però, és que la indús- tria química no ha protagonitzat cap episodi greu -almenys que se sàpiga- d’accidents o contaminació. En canvi, els beneficis per la ciutat són evidents: patrocinis per a diferents entitats i actes i una gran font de llocs de treball que han permès Tarragona créixer fins a convertir-se en allò que és ara.

Com deia un dels protagonistes d’aquest número -el primer que aquesta editora dedica al món de la indústria química- quan les grans empreses no havien arribat, Tarragona no era més que un poble gran o una ciutat molt petita, res a veure amb la capital que és actualment. Els diners que mou a través dels seus treballadors fan que es concebi la presència de les grans fàbriques com un element indissoluble de la ciutat. De fet, molta gent arreu de Ca- talunya, fins fa quatre dies, quan se li parlava de Tarragona sempre feia referència a la indústria química molt abans que al seu passat romà. Sense anar més lluny, en un dels programes de Miquel Cal- zada “Afers Exteriors”, el presentador li va preguntar a un tarragoní que vivia a l’estranger: “I què tal la petroquímica?”.

La indústria forma part del paisatge tarragoní, està completament associada a ell, ha aportat creixement i moltes famílies -en aquest número hi ha un cas ben especial- no podrien explicar la seva vida sense parlar de les fàbriques. Fa més de 40 anys que les químiques van arribar a Tarragona i el projecte de ChemMed, el clúster més gran del sud de la Mediterrània, s’ha creat per reforçar aquest pa- per econòmic però també de recerca, gràcies a la URV.
La química és amb nosaltres de fa anys, hi convivim, som part d’ella.

Altres revistes

Respondre

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

VIU a fons

La teva revista mensual gratuïta de referència a #Tarragona #Reus #Valls.

Revistes

Contacta amb nosaltres

Apartat de correus 125 - 43080 Tarragona - Tels.: 673 930 589 (Tarragona) - 673 930 590 (Reus) -
Volver a arriba