fbpx

VIU QUIMICA 2018.

Num. 4

Lectura de la revista online

  • Data 23 abril, 2018     Tags Especials


Està cada cop més clar que tendim cap a un món de superpoblació i megaciutats. Uns fets que poden comportar l’escassetat de recursos i unes conseqüències molt nefastes per a la humanitat. Per això el futur demana que canviem de paradigma ja i virem, perquè el nostre avenir serà sostenible o no serà. Això ho demostra amb dades l’exposició Experiment Any 2100, que es pot visitar actualment al CaixaForum de Tarragona.

El teixit empresarial del pol químic més important del sud d’Europa, que està al nostre territori, ho té clar i ja porta temps duent a terme investigacions i iniciatives al respecte. Per això, a l’especial VIU Química d’aquest any hem volgut fer un recorregut per tots aquests projectes que s’engloben dins d’una mateixa temàtica: l’economia circular. Un concepte que neix per trencar amb el model lineal que consisteix en el trinomi “agafar-produir-llençar”, i passar-ne a un altre que sigui “agafar-produir-reutilitzar”. Per això, l’economia circular pretén dissociar el creixement de l’esgotament dels recursos naturals.

En aquesta revista ens endinsem, així, en les ciutats del futur -amb reportatges sobre innovació i projectes molt variats-, les cases del futur, i la importància dels lligams entre diferents entitats proveïdores de coneixement. D’aquesta manera anem coneixent tot l’entramat que conforma la indústria química de Tarragona: des d’instituts i universitats fins a empreses, passant també pel port. Però aquest cop hem volgut donar un pas més i oferir també informació sobre el que està passant arreu del món, encara que només sigui en forma de breus pinzellades.

Passin i vegin.

Altres revistes

VIU a fons

La teva revista mensual gratuïta de referència a #Tarragona #Reus #Valls.

Revistes

Contacta amb nosaltres

Apartat de correus 125 - 43080 Tarragona - Tels.: 673 930 589 (Tarragona) - 673 930 590 (Reus) -
Volver a arriba